Raar maar waar! Wat is dit?

Gerti 11-10-2015

Hoorn- Nationale Archeologiedagen ook in Hoorn. Komt u op zaterdag 17 oktober een kijkje nemen in de geschiedenis van Noord-Holland? In de centrale bibliotheek van Hoorn kunt u vrijwilligers in de Archeologie (AWN) vinden met verschillende activiteiten: demonstratie met de metaaldetector in de tuin, raad het spel, memorie met scherven en determinatie van materiaal.

Passie voor archeologie

Tijdens de Nationale Archeologiedagen laten meer dan 60 organisaties in drie provincies(Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland) zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. Het bijzondere aan de Nationale Archeologiedagen is dat archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken voor het eerst samen optrekken om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

Nationale Archeologiedagen

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor een groot publiek en zichtbaar en beleefbaar maken voor jong en oud. Door middel van de aangeboden activiteiten wordt oud en jong betrokken bij archeologie. De vrijwilligers demonstreren het gebruik van de metaaldetector en vertellen de verhalen achter bijzondere vondsten die in de vitrinekast liggen. Raad jij het spel en weet jij welke scherf bij welk voorwerp hoort?Kijk en luister  naar de verhalen over de vondsten die een schat aan informatie bieden.

 

Raar maar waar! Wat is dit?

De AWN - Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie- zijn met  24 afdelingen de ambassadeurs van de Nederlandse archeologie en vertellen er graag over. Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal onder de grond. Kom oog in oog met de sporen van een ver verleden. Iedereen is van harte welkom  tussen 14:00-16:00 aan de Wisselstraat in Hoorn.

www.archeologiedagen.nl/

www.awn-archeologie.nl/

www.bibliotheekhoorn.nl/