Even voorstellen stagiaire Irene Kok

Gerti 12-09-2018

Even voorstellen

 

Beleef de geschiedenis heeft sinds kort een nieuwe stagiaire. Graag stellen wij haar aan u voor.

Wie ben ik?

Mijn naam is Irene Kok, ik ben een 20 jaar oude studente. Ik volg de opleiding Sociaal Cultureel Werker en zit in mijn tweede leerjaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik mensen wil helpen. Wat een specifieke taak van mijn opleiding is, is om mensen uit hun isolement te halen. Dit wil ik doen door activiteiten te organiseren waaraan mensen kunnen deelnemen, en daarbij de mensen te ondersteunen. Zelf wordt ik er erg vrolijk van om contact te hebben met mensen, en dit is nu precies mijn taak. Mensen samenbrengen.

 

Waarom Beleef de geschiedenis?

Als jong meisje kreeg ik voor het eerst geschiedenisles in groep 5 van de basisschool. Dit trok meteen mijn interesse. Al die spannende verhalen, met mijn levendige fantasie kon ik alles voor mij zien. Daarbij vond ik het mysterieus, omdat er zo veel dingen nog te ontdekken zijn.

Op de middelbare school heb ik een ‘snuffelstage’ gelopen van twee weken bij een museum over de gouden eeuw, op de afdeling educatie. Dit hield in dat wij aan doelgroepen, zoals kinderen en jongeren op een speelse manier informatie overbrachten. Dit leek mij meteen een droombaan, omdat ik het leuk vind om met mensen te werken, en daarbij mijn interesse geschiedenis te gebruiken.

Met mijn huidige opleiding sociaal cultureel werker vind ik de kunst- en cultuurkant heel interessant. Wat ik in deze richting zou kunnen doen, is activiteiten organiseren voor doelgroepen betreft kunst en cultuur. Toen ik voor dit schooljaar een stage moest uitzoeken, besloot ik bij Beleef de geschiedenis te solliciteren, omdat dit bedrijf het dichtst aansluit bij de richting die ik op wil, en ik bezig kan zijn met mijn grote interesse, geschiedenis.

 

Wat ik bij Beleef de geschiedenis hoop te leren.

Wat ik erg bewonder aan deze organisatie is dat het gerund wordt door maar een persoon, de eigenaresse. Om haar heen heeft ze contacten, of mensen die het leuk vinden om zo nu en dan te helpen. Wat ik hier zo knap aan vind, is dat ze dit zelf heeft opgebouwd en dat ze erg zelfredzaam is. Door mee te kijken, en te luisteren naar haar ideeën hoop ik mijzelf te kunnen ontwikkelen om dit ook te leren.

Daarbij vind ik de ideeën die uitgevoerd worden erg leuk, door alles wat ik meemaak doe ik ervaringen op die ik later in mijn loopbaan hoop te kunnen gebruiken.

Ik vind het belangrijk om te doen wat ik leuk vind, en heb daarom ook voor deze stage gekozen. Ik wil ervaring opdoen in het sociaal werk, maar ook zeker in de specificatie geschiedenis.