Themales eten in de 17e- eeuw

Gerti 07-09-2016

Introductie Eten in de 17e- eeuw 

De lessen kenmerken zich door interactie en beleving, aangepast aan de leeftijdsdoelgroep. Dit ontstaat doordat ik geschiedenis beleefbaar maak. Wat heeft de VOC met eten in de 17e eeuw te maken? Wat vertelt het eten ons, hoe ruikt het, en hoe proeft het? Wat aten de arme mensen en hoe zag een gedekte tafel van rijke mensen eruit? Met al deze vragen gaan we aan de slag. Voor meer informatie over de kerndoelen die aansluiten bij de les, en een prijsopgave kunt u mailen info@beleefdegeschiedenis.nl

Groep 5,6,7 en 8 Eten in de 17e eeuw

Deze les is gericht op eten uit de 17e eeuw. Als we in een oude stad lopen vinden we vaak verwijzingen naar de 17e eeuw, denk aan gebouwen en straatnamen. We zullen ons aan de hand van materiaal richten op verschillen, wat aten de mensen toen en wat eten we nu.

Lesinhoud:

Introductie eten in de 17e eeuw.

Aan het werk in groepjes, klassikale terugkoppeling.

Opdracht

Proefspel.

De opdracht en het proefspel  worden in teamverband uitgevoerd waarbij het beste team de akte van de Heeren XVII wint.

Contact: info@beleefdegeschiedenis.nl