Zwaarden van Knoflook

Gerti 09-10-2015
Het verhaal dat niet vergeten mag worden. 
Een verhalenbundel over ridders, heksen, religie,
 mystiek, armoe en de zwarte dood ~
 
Elly Godijn (Godijn Publishing) en Gerti de Koeijer (Beleef de Geschiedenis) organiseren samen de Middeleeuwse verhalenwedstrijd ‘Zwaarden van knoflook’. Om de lezer mee te nemen naar de donkere periode van 500-1500 na Christus is de deelnemers gevraagd om research te doen en een diepere laag aan te boren in het verhaal. 
 
De driekoppige jury (Elly Godijn, Gerti de Koeijer en Pieter Siercks) heeft dertig bijzondere verhalen geselecteerd voor deze prachtige bundel. Uit de selectie zijn drie winnende verhalen gekozen:
 
Zo brutaal als de beul | Gertrude van de Ketterij        
Ik hoop dat ook hij troost zal vinden in de spreuk op het zwaard: ‘De Heer oordeelt, ik stel terecht. Een indringend verhaal waarin de lezer beseft hoe het is om als beul je beroep uit te oefenen.
 
De witte vogel | Rob Geukens
De deur zwaait open. De scharnieren uitten luid kreunend hun tegenzin om deze in het zwart geklede vreemdeling binnen te laten. Een rauw en benauwend verhaal, waarin de schrijver de lezer laat meemaken hoe de Zwarte Dood een machteloos stadje geselt. 
 
Het dorp | Hendrik van Oordt 
Ik lig vastgebonden op de vloer van de dorpskapel, een houten hut met een vloer van aangestampte aarde en een grofgesneden kruis. Een verhaal over bijgeloof en hekserij met ridderlijk optreden en de macht van de kerk op de achtergrond. 
 
Zwaarden van knoflook | ridders & heksen
Het verhaal dat niet vergeten mag worden; over ridders, heksen, religie, mystiek, armoe en de zwarte dood. Inclusief een bonusverhaal van Elly Godijn en Gerti de Koeijer.
 
Van elk verkocht boek, gaat een deel naar de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie).

 

 

Euro 18.95 

www.godijnpublishing.nl